Una mica sobre mi

 Sóc la María i

Des que tinc ús de raó em recordo i em recorden com a una Contacontes apassionada. Em fa somriure quan miro fotos de quan era molt petita en plena acció, sobretot perquè penso: -Què carai devia estar explicant? 

Aquesta faceta creativa relacionada amb les històries i al fet d'explicar-les és un element constant a la meva vida, començant per espectacles propis de final de curs a l'escola primària, passant després pel món del teatre amateur i acabant al món del teatre més professional en diferents facetes com actriu, directora o dramaturga. Des del 2006 he treballat com a formadora de teatre amb grups de nens, joves, adults i gent gran, i col.laborant puntualment amb associacions de malalts d'alzheimer i de malalts mentals. També portant la direcció de l'escola de teatre EFIT de Vilafranca del Penedès durant tres anys i impulsant el premi de Dramatúrgia Rosa Florido al 2012.

Del 2017 al 2022 he treballat amb més exclusivitat amb el sector de persones anomenades "Gent Gran". I sí, són molt Grans!! en sóc fan!

Sempre m'ha interessat treballar amb gent i crear i explicar històries amb un rerefons social que vagin de bracet del bon humor. Crec fermament en el poder transformador del Riure. Per això vaig fer la formació en Risoteràpia i Coaching Lúdic, i des de 2016  n'imparteixo tallers. Col.laboro periòdicament a la ràdio on parlo de la importància del Joc i el Riure a les nostres vides perquè “Riure és cosa sèria”. En constant formació en temes relacionats amb la salut i el benestar de les persones, com la Sanació Prànica, els Registres Akashics, segueixo investigant en el món del Clown i el Teatre com a eines terapèutiques. Al 2021 he acabat la formació en Teràpia Gestalt.

El setembre del 2020 vaig publicar el meu primer llibre de poemes, "Estacions elementals", Ed. Neopàtria, una de les altres facetes que formen part de mi. I al febrer del 2022 he publicat "Mudar les ales i esmolar les plomes" a la mateixa editorial.

 @aiquempetomaria

@mariarodriguezsandia

https://www.youtube.com/channel/UC6wShv6_J34FVzAmYIEbSBw

https://bandcamp.com/mariarodriguezsandia

"Riure és cosa sèria"